2015, ett sorgligt politiskt år

 

 

Det har varit ett sorgligt politiskt år.

 

24 november 2015 presenterade statsminister Stefan Löfven och vice statsminister Åsa Romson tydliga åtgärder för att skapa andrum för svenskt flyktingmottagande. Vårt avlånga land var minsann ”fullt och befolkningen behövde få andas”.

 

Tidigare under året blev Kristdemokraterna oense i partiet gällande frågan om människor i samkönade äktenskap ska ha rätt att få adoptera med motargumentet om att ”en kärnfamilj bestående av en mamma och en pappa är bättre än alla andra konstellationer”, citerat riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

 

Kent Ekeroth (SD) hävdade på twitter att ”invandring till Europa inte är rätt lösning. Vi räddar liv genom att se till att det inte kan eller får ta sig hit”. Samtidigt som Erik Almqvist, fd tillhörande riksdagsledamot i SD, svarade på åtgärderna kring andrum med: ”5 järnrör av 5 möjliga till miljöpartiet för dagens kraftiga åtgärdspaket mot invasionen av migranter”

 

I en partiledarintervju som gjordes i oktober 2015 uttryckte Jimmie Åkesson (SD) att det enda han hade att säga till de som kommer vandrande till Sverige var budskapet att ”i Sverige har vi inte möjlighet att ta emot er”. För gång på gång propagerar SD för att bidra med hjälp i närområdet för att tillgodose de basala behoven där. I ett krigsområde – som människor flyr från.

 

I augusti 2015 affischerades SD:s reklam i tunnelbanan på Östermalmstorg i Stockholm."Sorry about the mess here in Sweden, we have a serious problem with forced begging!", i syfte att för besökande turister be om ursäkt för tiggarna som sitter på gator och torg.

 

Något gick tydligt snett i det politiska debattklimatet i Sverige år 2015 när debatterna med flyktingmottagandet i fokus ständigt handlade om brist på yta, brist på resurser och med slutsatsen om att vi, i vårt privilegierade avlånga land behövde andrum. År 2016 fortsätter kampen för mångfald, frihet och öppenhet för varandra. För en solidarisk värld.Tillsammans måste vi hjälpas åt – det är nu vi skriver historia.Kommentarer
Postat av: Vilma

Sjukt bra inlägg, kanske kan få folk att tänka om, att tänka rätt.

2016-02-01 @ 17:10:59
URL: http://www.petterssonvilma.blogg.se
Postat av: Anonym

Sluta aldrig med de du gör Elias! Du är så sjukt klok!

Svar: Men tack så jättemycket! <3
eliasholmstrom.blogg.se

2016-02-12 @ 21:57:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: