#BACKAKAKAN

Som de flesta säkert tagit del av de senaste dagarna i media, så har det välkända bilföretaget Audi avslutat sitt samarbete med Kakan Hermansson. Nättrollen jublar och har sig i kommentarsfälten. Ett företag som Audi har alltså backat och låtit trollen föra talan.
 
Det är så himla tydligt att kvinnor aldrig får göra fel. Att klimatet alltid straffar kvinnor i slutändan. Att Kakan Hermansson som upprepade gånger bett om ursäkt för sina tweets om polisen för två år sedan, ännu inte får lämna det bakom sig. För enligt män förväntas hon straffas - i princip dödsdömd. Men män däremot, kan vara både rasister, kvinnohatare och sexister och all vidrig skit på en och samma gång - och det får passera. Offentliga män som öppet sprider sina vidriga åsikter vinner priser, nomineringar och förväntas aldrig be om ursäkt gång på gång.
 
 
 
 
 
 
Att dessutom tro att nättrollen och männen som skapar hatdrev mot Kakan Hermansson, endast gör detta för hennes tweets, när det i det stora hela handlar om att hon just är kvinna. En kvinna som inte är rädd för att göra sin röst hörd. En röst som betyder så otroligt mycket för andra kvinnor. Mer än vad män någonsin kan föreställa sig.
 
Män i offentligheten behöver inte ens be om ursäkt. Trots "misstag", trots öppna vidriga åsikter, behöver de aldrig ställas till svar. De förväntas heller aldrig be om ursäkt utan de kan fortsätta på sin karriär. För att de är män. Och då är det på något sätt som att klimatet har överseende och acceptans. Ständigt reproduceras mantrat "Boys will be boys".
 
Ett exempel på det är tv-kocken Leif Mannerström som i en artikel, uttryckte sig att sexismen som kvinnor inom restaurangbranschen talar om, bara "stämmer till viss del" och att "lite skämt får man minsann tåla". Tror ni att arbetsgivare på något sätt skulle sluta erbjuda jobb till Mannerström? Tveksamt.
 
Ett annat exempel är Paulo Roberto som i flertal debatter varit öppen med att han är "militant anti-feminist" som han kallar det. Tror ni detta sätter stopp för Robertos karriär? Tveksamt. Detta är ett fåtal exempel på män i offentligheten som inte på långa vägar behöver utstå drev och hat i samma utsträckning som kvinnor - och i detta fall Kakan Hermansson.
 
"Volvo har Zlatan, Audi har Kakan" är ett citat som använts flitigt i kommentarsfältet på Audi Sveriges facebooksida. Vad är poängen? Att Volvo skulle vara bättre för att de har en reklam med Zlatan? För att han är man och så jävla KING!!!!!!! medan Audi har Kakan. Och det på något sätt skulle vara ett misslyckande? För att hon är kvinna. Som om en bil genast skulle vara mycket bättre om Zlatan är frontfigur!!!!! Istället för en kvinna!!! "För Zlatan är ju en sån LEGEND!!!!!!!!" 
 
Det handlar om så mycket mer än några tweets. Det handlar om män som öppet skriver att Kakan Hermansson förtjänar att dö. Som jämför henne med Breivik (???!). Det handlar om män, om nättroll, som ännu en gång bombarderar nätet med kvinnohat i sitt vidriga esse. 
 
I ett klimat och ett samhälle där män varje dag hatar kvinnor. Där acceptansen för kvinnors misstag är så gott som obefintlig i jämförelse med män, kan vi inte låta nättrollen och männen föra talan utan motstånd. De får aldrig vinna. 
 
BACKA KAKAN!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: