NSD & Norrbottens Kuriren reproducerar fettförakt

Att Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten publicerar detta är under all kritik. Vad är syftet? Att kartlägga människor med kroppar som inte speglar normerna och idealen? Att propagera att de kostar samhället liv och pengar? Till vad nytta?

 

Snacket om att tjocka människor kostar samhället multimum med pengar börjar bli jäkligt tröttsamt. Och jag är inte ens tjock. Tänk då hur det måste vara som tjock att behöva höra det varje dag? Att maskera sitt förakt och hat mot kroppar som inte speglar idealen, genom att säga att tjocka människor kostar samhället massor med pengar fungerar inte. Finns mycket annat i samhället som kostar. Mäns våld mot kvinnor, det kostar! Människor som blir sjuka kostar pengar! Om jag bryter benet kommer jag kosta samhället pengar för behandling! Människor som idrottar och skadar sig kostar pengar! Rika människor som smiter från att betala skatt kostar och drabbar samhället!

 

"Tjocka kostar samhället jättemycket pengar. Jag vill inte betala för deras vård!!!" Really? Vill vi verkligen leva i ett samhälle där vissa får ta del av välfärden, men andra inte? Vart drar man den gränsen om vi ska börja diskutera vem som vill bekosta vad och till vem?


Två av länets största lokala tidningar är alltså just nu med och reproducerar det vidriga fettföraktet i samhället. De är med och skapar utrymme för andra människors förakt och hat mot tjocka kroppar. Vilket leder till förödande konsekvenser. 


Och det är långt ifrån en "lokal journalistik som gör skillnad".Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: